ArtistSophie Rimheden

Sophie Rimheden har släppt fem album som vandrat från sönderhackade ljudexperiment, via skruvad, madonnainfluerad pop till electro hiphop. Alltid med Sophies speciella röst och stilsäkra produktion.

;

Varför gillar du ljud?

Jag älskar att experimentera med ljud, allt runt oss i vår omgivning kan bli intressant och bli musik.

Vilket är det fulaste ljud du vet?

Svår fråga, enligt mig finns inga ”fula” ljud…

Vilket är det finaste ljud du vet?

Vackert när en katt spinner. Sövande och får mig att må bra. Har använt det (mina föräldrars katt Harry) och gjort musik av till teater en gång.

När kom du först på att du tycker om ljud?

Jag har så gott som alltid spelat musik, och tröttnade på att sitta och plinka på gitarr och sjunga bara. När jag var 13 år skaffade jag dator och senare en synth. Detta tröttnade jag också på, plus att utrustningen utvecklades. Därför ville jag göra mer med musiken och experimentera med ljuden, och blanda in sådant som inte i normala fall är i musik. Jag kände att jag behövde mer helt enkelt.

Lyssnar du, som musiker, på ljud på ett annat sätt än andra?

Tror jag inte, eller inget jag är medveten om. Eller kanske att jag blir mer rädd för höga ljud än andra, rädd att hörseln ska fördärvas… När jag ska spela in ljud så vet jag redan vad det är för ljud jag vill ha (som passar till sammanhanget eller temat där det ska användas), och beger mig ut för att hitta det och spela in det.