Hitta musiken i dig själv

november 17, 2018 Av av Agata

Musiken i Stockholm finns överallt. Det spelar ingen roll var vi vänder oss hittar vi musiken. Vi har pubar, konserthallar, teater med musikaler, karaoke och så vidare.

Hitta musiken i dig själv

Det finns fler sätt att hitta musiken i Stockholm och det går att göra helt själv. En av de negativa sakerna med att vara i en storstad är stressen och den finns även i Stockholm. Stressen från att ta sig från ett tåg till ett annat inne på Stockholm Central räcker för att få upp stressnivåerna på max och ljudnivån är dessutom ofta hög. Den som väljer att lägga mer fokus på att hitta ett eget lugn genom hörlurar och musik kan hitta mycket.

Stockholms parker och musiken

Den som vill hitta lite extra lugn kan ta sig iväg till en av stadens alla parker. Om det finns lite tid före eller efter jobbet är det helt klart värt att ta en promenad några minuter genom naturen. Vi har parker utspridda i hela staden och några minuter mellan några träd med behaglig musik i hörlurarna kan göra susen för att släppa dagens stress. Genom att träna på att minska stressen med musik kommer det att gå snabbare och snabbare att hitta lugnet. Det som ändå är mest effektivt är att göra det i samklang med naturen. En park vi har som verkligen bjuder på något extra är Djurgården. Den ligger lite mer avskilt men här går det verkligen att bara njuta. En varm sommardag liksom en vacker dag när vyerna är täckta av snö passar det perfekt att sitta här och njuta av härlig musik. Långt från stadens puls, men en skön kontrast och något som ger ett stort mervärde. På Djurgården finns en stor kultur av musik och hittar bland annat Allsång på Skansen som ligger ute på Djurgården. Vill man uppleva något mer finns det ett stort utbud.

Konserter i Stockholms parker

Stockholm bjuder på mer än bara vacker natur i sina parker. Ofta hittar vi konserter och liknande som kan vara trevliga att besöka. Det är inte alltid de kostar pengar utan det finns allt från gratis konserter eller de som kostar en liten summa och sedan lite dyrare. Musiken kan avnjutas på samma sätt oavsett pris på konserten.

En populär plats för att hålla parkkonserter är Tantolunden. Det är en av de största parkerna i Stockholm och det gör möjligheterna till att hålla konserter ypperliga. Runt Tantolunden ligger det också många mindre ställen där det regelbundet hålls konserter. Det är trevliga event och för musikälskare är det bra tillfällen att få avnjuta musik. Eftersom det är populärt med event i Tantolunden blir det ofta en plats det ljudnivån och tempot kan vara lite högt under sommaren. Den som vill ha en lugnare stund kan vinna mer på att ta sig till någon mindre park. En lummig park där få personer sitter ned finns det gott om runt om i alla stadsdelar i staden och att hitta sin lilla pärla kan bli en flykt från storstaden i några minuter.