Kända evenemang i Stockholm

Kända evenemang i Stockholm

oktober 13, 2020 Av av Agata

Lås oss prata om kända evenemang och främst evenemang i Stockholm. Välkommen till sommaren! Varmare dagar har äntligen kommit och tagit med sig oändliga möjligheter. Även om större sammankomster inte är alltid något som alla uppskattar, finns det många saker att se och göra i huvudstaden. Här är vad du kan hitta på i Stockholm.

Sveriges nationaldag

Det är Sveriges nationella dag! En dag för att fira minnet av valet av kung Gustav Vasa 1523 och slutet av Kalmarunionen (Kalmarunionen), där Danmark, Norge och Sverige fördes under en gemensam monark. Det är också en dag att välkomna invandrare till landet och betrakta det faktum att nationell identitet är en levande sak som består av de människor som kallar Sverige hem.

Midsommardagen

Lyckliga midsommar! I år ser det lite annorlunda ut, men det finns fortfarande en anledning att fira. Hoppa runt som en liten groda, gör några blomkransar och öppna upp sillen!

Utställning ”Isolation Kommunikation” på Färgfabriken

Sanitary Ritual 24 är ett nytt konstverk skapat av Florence Montmare och Charlotte Åberg exklusivt för isoleringen | Kommunikationsutställning på Färgfabriken. Stycket utforskar en kvinnas rensningsritual och avslöjar både genusprestation och nyare djupförankrade oro för hygien sedan pandemin. Utställningen pågår från juni och innehåller verk från över 100 andra konstnärer som alla utövar isolerat.

Bärplockning

Med det varmare vädret är nu den perfekta tiden att ta sig ut för bärplockning. Många har sammanställt en guide till svenska bär för att hjälpa dig på traven! Det är bara att söka runt på nätet så finner du något bra.

Surströmming

Vilket är det bästa sättet att få människor att hålla avstånd från dig? Genom att sprida lukten av världens mest stinkande mat! Om du har börjat utforska den här nationella maträtten, kan det vara dags att gå hela vägen.

Husk Inger Stevens

En begåvad svenskfödd skådespelerska vars tragiska självmord tyvärr avslutat en livstid av fantastiska prestationer. Ta dig tid att besöka och bekanta dig med hennes arbete, inklusive verk från en av de bästa episoderna från Twilight Zone-seriens historia.

Kolla på magnifik dock okänd arkitektur

Kolla på magnifik dock okänd arkitektur

Kolla på magnifik dock okänd arkitektur

Ta på dig dina vandringsskor och ge dig ut på en skattjakt som ett proffs, tillsammans med en guide till de mindre kända arkitektoniska juvelerna i Stockholm, alla med sin egen historia, och som väntar på att bli utforskad.

Opera på Kungliga Operan

Kungliga Operan är en av de många anläggningar som stiger tillfället under denna unika tid. De har gjort en rad program tillgängliga online och kostnadsfritt, inklusive baletter och konserter. Vissa är tillgängliga längre än andra, så kolla upp webbplatsen för att se om din favorit är där!

Moderna Museet

På Moderna Museet, kan du som inte vill beöska, titta på konstsamlingarna online. Du kan välja mellan olika kategorier, artister eller bara söka efter ett specifikt objekt. Online-samlingen är lätt att navigera i och är gratis. Ett bra verktyg för att hålla dig engagerad med kultur när du kanske sitter fast hemma på din soffa. Med detta önskas ett stort lycka till!